Mulholland Legend 480 wil stiekem een TVR zijn

Hoewel de Griffith al enkele jaren geleden werd gepresenteerd, lijkt de herlancering van TVR maar niet uit de startblokken te komen. Dat kunnen wij beter, denken ze bij Mulholland, dat zich wil profileren als het nieuwe TVR.

Bij Mulholland verdienden ze al eerder hun strepen met de bouw van lichtgewicht composietmaterialen voor de motorsport en supercars. Ze hebben dus al enige ervaring, maar bouwen met de Legend 480 wel voor het eerst een volledige wagen. Zijn ietwat vreemde, maar ontegensprekelijk door TVR geïnspireerde lijnen werden getekend door de vroegere designchef van TVR, Damian McTagget. De aspiraties van het merk zijn dus weldegelijk op iets gebaseert.

Wat TVR – excuseer, Mulholland – ons voorstelt, lijken alvast de ingredi├źnten van het klassieke recept: een lichtgewicht chassis uit carbon, een 480 pk sterke atmosferische LS-V8 van GM en een manuele versnellingsbak. Met andere woorden de ideale combinatie voor flink wat rijplezier. Al zal je daar uiteraard een fikse duit voor moeten neerleggen. De verkoop van de Mulholland Legend 480 start in september met een vanafprijs van 90.000 pond (100.500 euro). Later zouden er ook een vierzitter, een cabrio en een raceversie moeten volgen.