NBA-ster LeBron James toont de allereerste elektrische Hummer

Normaal gezien zou GMC (General Motors Truck Company) de nieuwe, volledig elektrische Hummer in mei laten debuteren. Tot corona daar een stokje voor stak. Op de legendarische Amerikaanse truck blijft het nog wachten tot 2021, al krijgt hij wel een duwtje in de rug van … NBA-ster LeBron James.

Naast de aankondiging van het aankomende debuut van de Hummer, heeft GMC ook een nieuwe teaservideo uitgebracht. Daarin blikt NBA-ster LeBron James van de LA Lakers vooruit op het voertuig. Hoewel de truck en SUV in de schaduw blijven, is het profiel van beide voertuigen duidelijk te zien. Eén blik op de grille maakt meteen duidelijk dat de EV flink zal lijken op zijn voorouders die fossiele brandstoffen slurpten, zij het opgelfeurd met een aantal moderne lijnen.

Hoewel de details rond de nieuwe Hummer schaars blijven, zijn de geruchten veelbelovend. De Hummer zal gebouwd worden op de derde generatie EV-architectuur van General Motors en krijgt een 1.000 pk sterke elektromotor. De sprint naar 100 neemt daardoor minder dan 3 seconden in beslag, terwijl de Ultium-batterijen hem in staat zouden moeten stellen om tot 400 mijl (ongeveer 650 km) af te leggen op een enkele batterijlading.