Net op tijd voor de zomer: Tesla Model 3 Cabrio

Het had zomaar een idee van Elon Musk kunnen zijn, maar deze Tesla Model 3 is niet ontsproten uit het brein van de excentrieke Zuid-Afrikaanse ondernemer. Maar daar maal jij waarschijnlijk niet om wanneer je met de zon op je hoofd door de stad rijdt!

Deze cabrioversie van de Tesla Model 3 wordt gebouwd door het in Huntington Beach gevestigde Newport Convertible Engineering. De heren bouwen ook heel wat andere wagens om tot cabrio’s, van deFord F-150 tot de Subaru WRX STI, maar deze Model 3 is toch wel het pronkstuk van hun verzameling. Met de kap af, welteverstaan. Met z’n canvasdakje omhoog doet hij ons toch eerder onbeholpen aan …

Die ombouw komt er natuurlijk aan een prijs. Het laten openknippen van een Model 3 en het versterken van het chassis kost 29.500 dollar (ongeveer 26.935 euro) wanneer je genoegen neemt met een handmatig vouwdak. Een elektrische variant kost nog eens 10.000 dollar extra. Maar zoals we al zeiden: daar maal jij waarschijnlijk niet om wanneer je straks met de zon op je hoofd door de stad rijdt!