Nieuwe Opel Mokka gaat meteen elektrisch

Opel maakte er al enige tijd geen geheim van dat de volgende Mokka ook elektriciteit zou lusten. Vandaag trok het Duitse merk het doek van de eerste volledig elektrische Mokka.

Meteen valt op hoe verschillend de Mokka eruit ziet tegenover zijn voorganger. Logisch ook. Waar de vorige Mokka nog een op en top GM-product was, is deze jongen op Franse PSA-leest geschoeid. Onderhuids heeft de Mokka immers veel gemeen met de Peugeot 2008.

Expressieve koplampen, een front dat verwijst naar de Opel Manta, strakke lijnen, korte overhangen en hier en daar een penseelstreekje dat doet denken aan de grotere Grandland X: dat vat de nieuwe Mokka wel samen.

Geen info over benzine en dieselmotoren

Binnenin breekt dan weer de digitale revolutie door. Een strak, digitaal dashboard wordt gedomineerd door twee schermen. Het instrumentenpaneel is 12 duim groot, het infotainmentscherm 10 duim. Toch blijven voor de belangrijkste functies knoppen aanwezig. Connectiviteit met Apple CarPlay en Android Auto is uiteraard aanwezig, net als een inductielading voor smartphones.

Over benzine- en dieselmotoren (die er sowieso komen) geeft Opel nog geen uitleg, maar de cijfertjes van de Mokka-e krijgen we wel. Die zijn uiteraard nagenoeg dezelfde als die van de Peugeot e-2008: een 50 kWh grote batterij, een elektromotor van 136 pk en 260 Nm en een theoretisch WLTP-rijbereik van 320 km.