Nieuwste McLaren doet het zonder voorruit

Op Pebble Beach worden er niet alleen oldtimers geveild (al dan niet succesvol), autobouwers maken maar wat graag gebruik van de spotlights om hun nieuwste model te showen. Maar hey, McLaren … zijn jullie niets vergeten?

Aan de Californische kust toonden de heren van McLaren een render van hun nieuwste bolide aan een verzameling klanten. Veel kunnen we nog niet opmaken uit de afbeelding, maar een aantal zaken zijn wel duidelijk: het nieuwste, nog naamloze model van de Britten zal zonder voorruit door het leven gaan.

De bolide moet “de ultieme vorm van connectie tussen auto en chauffeur voor de openbare weg”, aldus McLaren. Hij zal behoren tot de ‘Ultimate Series’ van het merk (met broertjes als de P1, Senna en Speedtail), maar wel vooral rijplezier prediken in plaats van circuitprestaties. Daardoor zou hij volgens Woking gevoelsmatig tussen de Senna en de Speedtail zou komen te liggen.

Tussen Senna en Speedtail (bis)

Voorts liet McLaren nog weten dat de naam- en voorruitloze hypercar op de kenmerkende twinturbo V8 van het merk kan rekenen, dat hij 399 keer gebouwd zal worden door de boys uit Woking en dat de prijs ergens tussen de 860.000 euro (Senna) en 2.2 miljoen euro (Speedtail) zou liggen. Een zeer precieze schatting, heren!