Nissan Juke steekt z’n licht op

Begin september stelt Nissan zijn nieuwe Juke aan de wereld voor, vandaag krijgen we al een eerste glimp van de excentrieke crossover te zien. Technisch zal de nieuwe Juke weliswaar nauw verwant zijn aan de pas onthulde Renault Captur, maar of dat ook betekent dat de Japanner zijn wilde haren is kwijtgespeeld?

Het is lang stil geweest rond de opvolger van de succesvolle Nissan Juke. Verdacht lang, zelfs. Misschien zaten de relationele problemen tussen Nissan en Renault er voor iets tussen – al laten we dat soort artikels liever aan onze collega’s van Dag Allemaal over. Feit is dat Nissan zopas de stilte doorbroken heeft met een eerste teaserbeeld, in aanloop naar het officiële debuut op de IAA in Frankfurt, dat in september plaatsvindt. Net als bij de eerste Juke lijken de koplampen een erg kenmerkende vorm te zullen krijgen. De nieuwe generatie verruilt de ronde kijkers door Y-vormige LED-exemplaren, die geflankeerd worden door langwerpige dagrijlichten.

Meer details geeft Nissan vooralsnog niet prijs – daarvoor is het wachten op de eigenlijke onthulling begin september – al weten we inmiddels wel dat de Japanse crossover voortaan op het CMF B-platform van de pas onthulde Renault Captur zal rollen. Of dat ook betekent dat de Juke ook als plug-in hybride beschikbaar zal zijn, is voorlopig echter nog koffiedik kijken.