Ook 24u van Le Mans uitgesteld door corona

Het aantal afgelastingen en uitgestelde evenementen in de autosport blijft dag na dag groeien. Volgende slachtoffer in het rijtje is de mythische 24 uursrace van Le Mans.

Nadat eerder al de 6u van Spa, zowat het voorafje van de 24u van Le Mans in het World Endurance Championship, werd uitgesteld, komt dit nieuws niet onverwacht. Na de F1 en de Formula E nam dus ook het team in Le Mans (de l’Automobile Club de l’Ouest, oftewel ACO) de beslissing om hun wedstrijd uit te stellen om wille van het coronavirus.

De legendarische endurance-race die normaal in midden juni zou plaatsvinden, krijgt nu een nieuwe datum, meer bepaald het weekend van 19 en 20 september.

Hierdoor zal de Franse etmaalrace voor de tweede keer ooit uitgesteld worden. De vorige keer was in 1968, toen sociale onrusten en stakingen in Frankrijk ervoor zorgden dat ACO de wedstrijd diende uit te stellen. Ook toen werd de race nog verreden. Voor de kwissers onder ons: toen won een Ford GT40 met de Mexicaan Pedro Rodriguez en onze landgenoot Lucien Bianchi achter het stuur.