Ook in 2021 geen autosalon van Genève

Wat al langer in de lucht hing, is vandaag waarheid geworden: ook in 2021 zal er geen autosalon van Genève plaatsvinden. Het organiserend comité slaat een lening van het Kanton Genève in de wind, waardoor het meteen ook een streep trekt door de editie van volgend jaar.

Waarom accepteert het comité deze lening niet, horen we jullie meteen denken. Wel, meteen na het annuleren van het vorige autosalon van Genève in maart opperde het kanton van Genève al om een overbruggingskrediet toe te slaan. Het salon is elk jaar immers goed voor 200 miljoen Zwitserse frank of bijna 190 miljoen euro aan inkomsten, belangrijk genoeg voor het kanton om bijna 16 miljoen te willen toesteken.

Bij die steun hoorden echter ook strikte voorwaarden. En dat zinde het organiserend comité van het prestigieuze autosalon niet. Zo moest de organisatie van het salon overgeheveld worden naar Palexpo, dat voor een groot deel in handen is van het kanton Genève, en een miljoen Zwitserse frank moest tegen juni 2021 al terugbetaald worden.

Wat nu?

“De autosector gaat momenteel door een moeilijke fase, en exposanten hebben tijd nodig om te recupereren van de nasleep van de pandemie. Het is bovendien lang niet zeker of de huidige situatie volgende lente een evenement met meer dan 600.000 bezoekers en 10.000 journalisten toelaat”, aldus de stichting.

De huidige organisatoren van het salon van Genève zien zich dus genoodzaakt om de lening van het kanton Genève af te slaan en de editie van 2021 te annuleren. De stichting wil de organisatie van het salon nu verkopen aan Palexpo.