Ook nieuw bij BMW: update voor X2 PHEV en 6 Reeks GT

Vandaag gaat alle aandacht bij BMW uiteraard naar de nieuwe 5 Reeks, maar ook twee andere modellen kregen een update. Ze zitten misschien in de schaduw van de 5 Reeks maar wij werpen er graag ons “Fangio-licht” op!

Twee voor de prijs van één, moeten ze bij BMW gedacht hebben, want de 6 Reeks GT gin bij dezelfde plastische chirurg langs als zijn zakelijke broertje. De nieuwe 6 GT herken je aan de grille, de voor- en achterbumpers, de actieve matrix-LED-verlichting en de lichtblokken zelf, met de scherpere lichtsignatuur.

En ook binnenin neemt de GT heel wat materiaal over uit de 5 Reeks: een 12,3 duim groot scherm, connectiviteit met Android Auto, extra rijhulpsystemen enzovoort. Het enige wat enkel voor de 5 Reeks gereserveerd blijft, is een plug-in hybride aandrijflijn. Geen 6 Reeks GT 30e dus, wel een reeks 4- en 6-cilinders die mild hybride hulp krijgen.

Cijfertjes X2 xDrive25e bekend

Na de X1 krijgt ook de X2 een plug-in hybride broertje. Dat wisten we al langer, maar nu komt BMW met de exacte cijfers voor de crossover met coupédak.

Net als de X1 kan de X2 rekenen op een 1,5 liter-driepitter die de voorwielen aandrijft en een elektromotor voor de achteras. Het 10 kWh accupakket dat deze motor aandrijft ligt in de koffer, waardoor het volume daar schommelt tussen minimum 410 en maximum 1.290 liter.

In totaal is de aandrijflijn goed voor 220 pk en 385 Nm, op een batterijlading zou je dan weer 53 km ver komen. Dat stelt de X2 in staat om een gemiddeld verbruik van 1,9 l/100 km op de tabellen te zetten, gecombineerd met een CO2-uitstoot 43 g/km.

Tot slot geven we nog even mee dat BMW van de introductie van de X2 PHEV gebruik maakt om enkele designupdates door te voeren aan het model. Grootste nieuwigheid is de nieuwe voorbumper zonder ronde mistlichten.