Polestar 2 gaat in productie

Waar wereldwijd autofabrieken worden stilgelegd of omgevormd ten gevolgen van de coronacrisis, opent Polestar een nieuwe productielijn in China.

In het land waar de pandemie startte, hebben ze het virus immers onder controle. En dus maakt Polestar zich sterk dat het haar fabriek in Luqiao terug kan opstarten, met nadruk op de veiligheid en de gezondheid van alle medewerkers.

“De wereld maakt een enorme omwenteling mee door de coronaviruspandemie,” zegt Polestar CEO, Thomas Ingenlath. “We starten met de productie onder deze uitdagende omstandigheden, met een sterke focus op de gezondheid en veiligheid van onze mensen. Dit is een straffe prestatie en het resultaat van de enorme inspanningen van het personeel in de fabriek en het team dat de supply chain beveiligt. Ik heb enorm veel respect voor het hele team!”

Tegen de zomer in België

In Luqiao gaat Polestar dus de “2” in elkaar schroeven, die in zijn eerste productiejaar beschikbaar is met een 408 pk sterke elektromotor, vierwielaandrijving en een 78 kWh- batterijpakket dat een bereik van 470 km (WLTP) mogelijk maakt. Op termijn komen ook andere vermogens- en batterijvarianten op de markt. . In België werd de effectieve verkoop midden febuari al opgestart. Testritten voor consumenten zullen mogelijk zijn vanaf deze zomer.