Polestar 2 heeft een Belgische prijs

Polestar 2

De Polestar 2 – Volvo’s elektrische antwoord op de Tesla Model 3 – maakt zich op om de Belgische markt te bestormen. Nu de lancering dichterbij komt, weten we ook hoeveel de auto in ons land zal gaan kosten…

Het spel zit al een tijdje op de wagen, maar 2020 lijkt meer dan ooit het jaar van de elektromobiel te zullen worden. Niet alleen zijn de Duitse premiummerken eindelijk klaar om Tesla van antwoord te dienen met wat ze zelf ‘betaalbare’ EV’s noemen, ook vanuit Chinese hoek wordt de aanval met volle overtuiging ingezet. We doelen daarmee op de Lynk & Co 01, die vanaf volgend jaar in Gent gebouwd zal worden, maar zeker ook op deze Polestar 2, die de immens populaire Tesla Model 3 vanaf juni 2020 wat elektrische stokken in de wielen wil komen steken.

Polestar 2

Hoger lager

Net als de Model 3 begint Polestar met de lancering van de duurdere varianten, die in het geval van de ‘2’ voorzien worden van een 408 pk sterke aandrijflijn en een 78 kWh sterke accu, goed voor een beloofde autonomie van 500 kilometer. Voor net geen 60.000 euro (59.800 om precies te zijn) krijg je er ook een panoramisch dak, een Harmann Kardon audiosysteem en semi-autonome rijhulptechnologie bovenop, aangevuld met drie jaar gratis onderhoud. Later wordt het gamma nog uitgebreid met goedkopere instapversies, waarvan de basisprijs naar verluidt zal flirten met de grens van 40.000 euro.