Polestar Precept gaat dan toch in productie!

Wat begon als een stijlstudie, lijkt toch een levensvatbaar model te gaan worden.

Hij zou op het autosalon van Genève getoond worden als een concept car, maar nu bevestigt Polestart dat haar verleidelijke Precept toch in productie zal gaan. Met die Precept rijdt Polestar een flink uit de kluiten gewassen vierdeurs-GT in de schijnwerpers, die qua omvang in het segment van de Tesla Model S zou opereren.

Hopelijk blijven ook de karakteristieken van het studiemodel bewaard. Wij denken vooral aan de sierlijke LED-strip die de achterste lichtblokken met elkaar verbindt, de dubbele lichtsignatuur vooraan en het front met zogeheten Smart Zone (waar alle camera’s en sensoren gegroepeerd worden, nvdr). Die laatste staat in permanente verbinding met een op het dak bevestigde lidar-module, die het overzicht moet bewaren tijdens het (autonoom) rijden.

Groene jongen

Naast uiterlijke karaktertrekjes wil Polestar met deze Precept ook graag de aandacht vestigen op zijn duurzame productiemethodes, zo bestaat de minimalistisch ingerichte woonkamer – die uiteraard gedomineerd wordt door een groot centraal touch screen – voor een groot deel uit gerecycleerde en duurzame materialen. Zo is de zetelbekleding gemaakt op basis van PET-flessen, en werden opgeviste visnetten herwerkt tot grondstof voor de vloermatten.