Range Rover viert 50e verjaardag met speciale reeks

Exact 50 jaar geleden kwam de allereerste Range Rover uit. De constructeur viert dit halve eeuwfeest met een speciale editie die teruggrijpt naar de begindagen van het merk.

Neen, voor een driedeursvariant zul je nog altijd de officieuze, Nederlandse weg moeten volgen, maar enkele klanten die langsgaan bij de SVO-afdeling van het merk kunnen wel kiezen uit enkele Heritage-kleuren uit de oude doos: Tuscan Blue, Bahama Gold en Davos White.

Hoeveel gelukkigen dat zullen zijn? Dat weten we voorlopig niet. Range Rover zal uiteindelijk 1.970 Range Rover Fifty’s bouwen, waarvan een klein deel SVO’s met de speciale kleuren. De andere exemplaren zijn Ranges in de Autobiography-uitvoering (standaard of verlengde wielbasis), de hoogste uitvoering dus, maar dan wel met 22 duimsvelgen en een flinke dosis badges doorheen het interieur die verwijzen naar het 50-jarige bestaan van Range Rover. Voor deze wagens, de niet-SVO exemplaren, kan je kiezen uit de kleuren Carpathian Grey, Rosello Red, Aruba en Santorini Black.