Renault Arkana komt naar Europa

Nadat hij al in Rusland en Zuid-Korea werd gelanceerd, mogen ook de Europeanen achter het stuur van de Renault Arkana kruipen. En daar hoort natuurlijke een hybride versie bij.

Dat kan hij omdat hij – hoewel hij eruit ziet als de coupé versie van de Kadjar – op het platform van de Captur en de Clio staat. Renault kiest er echter niet voor om de plug-in aandrijflijn uit de kleine crossover te nemen, maar de hybride motor uit de stadswagen te gebruiken, waarbij een atmosferische 1,6 liter-benzinemotor de hulp krijgt van niet een, maar twee elektromotoren. Dit zou de CO2-uitstoot van de 160 pk sterke krachtbron met 40 procent moeten verminderen. Wie niet aan de hybride wil, kan ook kiezen voor 140 en 160 pk sterke benzinemotoren … die wel mild hybride zijn.

VERSION RS LINE – SELLERIE NOIR TITANIUM – AMBIANCE MULTI-SENSE ROUGE

De Arkana komt er ook als R.S. Line en dat komt het interieur ten goede. Sportieve accenten zijn er in overvloed, zoals een zwarte dakhemel, carbonstrips, rode stiknaden voor zowel de zetels als de deurpanelen en een met leder bekleed stuurwiel. Aan de buitenzijde wordt dat dan weer gesymboliseerd via de specifieke voorbumper met zwarte designdetails, de met rode accenten getooide sportvelgen en de dubbele verchroomde uitlaat.

In het eerste semester van 2021 kan je de Arkana bij de dealers bekijken. Dan zal Renault ook communiceren over het prijskaartje van deze SUV-coupé.