Rijden we binnenkort allemaal rond met een powerbank achter onze elektrische wagen?

Voor lokaal gebruik zijn elektrische wagens perfect. Maar bij lange ritten durven kleine batterijen en lange laadtijden al eens een domper op de feestvreugde te zijn. Het Franse bedrijf EP Tender wil daar nu komaf mee maken via een soort ‘mobiele powerbanks’.

Het principe van een powerbank is alom gekend: een klein, mobiel batterijtje waarmee je je smartphone kan opladen. Wel, EP Tender heeft dat principe nu vertaald naar de elektrische auto. Het bedrijf ontwikkelde aanhangwagentjes met een batterij van 36 kWh – zowat de grootte van die van een Mazda MX-30 – zodat je al rijdende je wagen kan opladen.

Bij EP Tender zijn ze trouwens razend ambitieus. De Franse startup wil binnen vijf jaar aanhangertjes met 60 kWh in hun aanbod krijgen en werken aan een heus netwerk, waarbij je van trailertje naar trailertje kan rijden om zo zonder lange laadsessies op je bestemming te geraken. Allemaal gestuurd via een app, uiteraard.

Een mobiele accu-aanhanger op dagbasis huren, zou voor 34 euro kunnen. Al moet je nog wel de juiste koppelingsset aankopen bij EP Tender, die nodig is om de accu-aanhanger met je auto te verbinden. Dat kost je ongeveer 600 euro.