Rolls-Royce Dawn Silver Bullet Collection komt rechtstreeks uit Peaky Blinders

Bij Rolls-Royce denken ze maar wat graag terug aan de Roaring Twinties. De economie fleurde op, de cultuur bloeide en in de euforie na Wereldoorlog I kreeg de Britse autobouwer heel wat bestelbonnen binnen. Deze speciale Dawn is een knipoog naar die periode.

Hij mag dan wel de naam ‘Dawn’ dragen, deze Rolls is geen vierzits cabrio. De achterbank ging op de schop voor een afdekkap met twee bulten, een zogenaamde ‘Aero Cowling’. Voorts komt de Britse cabrio altijd in het zilver – vandaar zijn naam, uiteraard – met zwarte contrasterende delen op de bumpers, de lichtblokken en de velgen. Binnenin krijg je dan weer extra koolstofvezel en de middentunnel is gebaseerd op een lange lederen jas uit de twenties.

Niet de tweed exemplaren waar Tommy Shelby en de andere Peaky Blinders mee door het Engeland van de jaren ’20 trekken in de gelijknamige Netflixserie, maar we kunnen ons niet aan de indruk ontdoen dat hij deze Rolls maar wat graag als bedrijfswagen voor de Shelby Company Ltd. zou hebben.

Geen prijs, wel een roadtrip

Rolls-Royce vermeldt geen prijs voor dit model, maar vertelt wel al dat er slechts 50 Dawn Silver Bullet Collections gebouwd zullen worden. Wie het geluk heeft om er eentje op zijn oprit te mogen parkeren, wordt trouwens ook lid van een soort reisclub. Het Britse merk wil immers voor eigenaars van dit model bijzondere roadtrips organiseren naar exclusieve locaties …