RX-Vision GT3: Magistraal, maar …

… enkel digitaal!

Ken je die geweldige Mazda RX-Vision Concept nog? Het model werd in 2015 voorgesteld op de Tokio Motor Show. Toen klonk nog dat die prachtige tweezits-GT in 2020 wel eens in productie zou kunnen gaan ter ere van de 100e verjaardag van het merk uit Hiroshima. Sindsdien is het wat stil geworden rond de RX-Vision, maar we blijven in jullie geloven, Mazda. 2020 is nog lang!

En in tussentijd kan deze RX-Vision GT3 ons natuurlijk zoet houden. Deze raceversie van de RX-vision zal enkel een digitaal bestaan leiden op de simracinggame Gran Turismo Sport.

Virtuele wankel

De raceversie neemt het verleidelijke lijnenspel van de originele conceptcar prachtig over en voegt daar een majestueuze spoiler aan toe. Ook de stevig uitgebouwde wielkasten, de splitter en de koelopening in de motorkap laten duidelijk zien dat deze jongen maar wat graag met zijn spierballen rolt.

Toch kijken wij vooral uit naar de aandrijving van de GT3. Want net als de conceptcar, ligt ook hier een wankelmotor in het vooronder. Hier is hij goed voor een vermogen van 570 pk tegenover een gewicht van 1.250 kg.

Wie hoopte om vanuit zijn quarantaine twee weken lang in deze rode Mazda over het virtuele Suzuka te scheuren, moeten we echter teleurstellen. De GT3 zal immers onderdeel zijn van de update van de maand … mei!