Skoda Kamiq Scoutline: Offroadsoftie

De Skoda Kamiq, het Tsjechische equivalent van de Seat Arona en de Volkswagen T-Cross, verwelkomt een robuuste Scoutline-variant. Al maakt dat er nog geen volleerd veldrijder van…

Bij Skoda had je al een tijdje échte Scouts op basis van de Octavia, Superb en Kodiaq, deze Scoutline-plunje voor de compacte Kamiq is daarentegen gloednieuw. In wezen niet meer dan wat extra plastics en volstrekt overbodige stootlijsten, want voor vierwielaandrijving of een grotere bodemspeling ben je bij deze Kamiq Scoutline aan het verkeerde adres. Wat je dan wel krijgt? Matzwarte wielbogen, een zilverkleurige frontspoiler en dito diffusor, specifieke 17-duimers en een aangepast Scoutline-interieur (waarvan Skoda ons de plaatjes schuldig blijft).

Ook onder de motorkap blijft alles bij het oude, Skoda laat dus nog steeds de keuze uit de gekende TSI- en TDI-motoren met vermogens van 90 tot 150 pk, aangevuld met een CNG-variant. De Scoutline-versie van de Kamiq zal zijn debuut beleven op het Salon van Genève in maart, de eerste leveringen volgen net voor de zomer.