Skoda Scala Spider droomt al van de zomer

Ook in Tsjechië wordt iedereen intussen aangeraden om veilig ‘in zijn kot’ te blijven, maar bij Skoda durven ze tenminste nog hopen op een zorgeloze zomer. Met deze Scala Spider, bijvoorbeeld.

Skoda profileert zichzelf graag als een kweekvijver voor jong designtalent, en heeft sinds 2014 toch al een zekere traditie opgebouwd op het vlak van zogeheten Student Cars. Na de vorig jaar gepresenteerde Mountiaq, een pick-upversie op basis van de Kodiaq, waagt de Skoda Academy zich dit jaar aan een sensationele spiderversie van de brave Scala. Het project is volledig in handen van een groep van 20 studenten, die onder auspiciën van Skoda-hoofddesigner Oliver Stefani hun creativiteit mogen botvieren.

Double bubble

De eerste designschetsen tonen alvast aan dat de studenten hun automobiele pappenheimers kennen. Zo is de Scala Spider voorzien van een zogeheten ‘double bubble’, een subtiele hint naar het legendarische Zagato (of de Porsche Speedsters, om in eigen huis te blijven).

Begin juni krijgen we het volledige resultaat te zien, al hoef je er niet op te rekenen dat deze Scala Spider ook daadwerkelijk in productie zal gaan: van alle voorgaande Student Cars, met onder meer cabrioversies van de CitiGo en Karoq, hebben we nadien niets meer vernomen…