Skoda schetst plug-in hybride Octavia RS iV

Op het Salon van Genève trekt Skoda het doek van de toekomstige Octavia RS, die voor het eerst als plug-in hybride door het leven zal gaan. Vandaag schotelen de Tsjechen ons een paar nieuwe designschetsen voor, al gunnen ze ons ook al een blik op de technische fiche.

De vierde Skoda Octavia RS, de Audi RS6 voor het volk zeg maar, maakt zich op voor zijn lancering. Voor de gelegenheid krijgt de Tsjechische sportieveling naast het RS-suffix ook een iV-badge op de kont gekleefd, een addendum waaronder Skoda’s voortaan al zijn geëlektrificeerde modellen schaart.

Ook de Octavia RS zal dus uit twee verschillende vaatjes tappen, waarbij de 2 liter-turboviercilinder wordt ingeruild voor een kleinere 1.4 TSI en een bijkomende elektromotor, goed voor een totaalvermogen van 245 paarden. Jawel, exact dezelfde set-up die we binnenkort ook in de nieuwe Golf GTE – of, wie weet, GTI? – zullen aantreffen. Skoda geeft voorlopig nog geen officiële verbruikscijfers vrij, maar ga er gerust van uit dat de gemiddelde CO2-uitstoot netjes onder de lat van 50 g/km zal vallen. Meer nieuws volgt op 3 maart, wanneer de Octavia RS iV aan de pers wordt voorgesteld op het Salon van Genève.