Deze speciale edities bouwde Bugatti al van de Chiron

De Centodieci was de zoveelste in het rijtje speciale edities van de Bugatti Chiron. Op de redactie waren we bijna de tel kwijtgeraakt. Even opfrissen!

Divo

Speciale editie Bugatti Chiron Divo

Beginnen doen we met de Divo, door collega Kristof de 5 Million Dollar Baby genoemd. Maar liefst twee keer de prijs van een Chiron! Desalniettemin gebruikt de Divo dezelfde motor als de Chiron. De rest van de wagen werd dan weer stijver en lichter gemaakt om de wegligging van een LMP1-racewagen te kunnen benaderen.

Van de Divo werden slechts 40 exemplaren gebouwd. Wagens die, bij de lancering van het model, al allemaal een eigenaar hadden gevonden.

Chiron Sport

Speciale editie Bugatti Chiron Sport

Op het autosalon van Genève in 2018 kwam de Franse constructeur dan weer aanzetten met de Chiron Sport. Ook dit model maakt gebruik van dezelfde krachtbron als de gewone Chiron, zij het dat hij door het gebruik van carbon een stuk lichter is. Nu ja, een stuk … 18 kilo verloor de Chiron door zijn sportkuur, op een totaal van bijna twee ton.

Bugatti wil in totaal 500 Chirons bouwen, een aantal daarvan zijn Sportversies. Hoeveel exact, is echter niet geweten.

110 ans Bugatti

Speciale editie Bugatti Chiron 110 ans Bugatti

Een jaar later hesen de patriottistische Fransen de eigen driekleur in Genève. Deze editie herdenkt hoe een zekere Ettore Bugatti – een Italiaan, mocht je eraan twijfelen – in het Franse (maar om historische redenen dan weer eerder Duits klinkende) Molsheim het gelijknamige sportwagenmerk uit de grond stampte. Klinkt heel ingewikkeld allemaal, daarom willen de chauvinistische marketingjongens van Bugatti voor eens en altijd duidelijk maken dat hun Chiron wel degelijk een Frans paspoort draagt.

In totaal zullen er 20 wagens gebouwd worden door Bugatti, die allemaal in het ‘Steel Blue’ overal ter wereld de Marseillaise zullen zingen.

La Voiture Noire

La Voiture Noire

De voorlaatste in ons rijtje is de duurste vogel. Een exclusieve one-off, een auto die letterlijk een ruggengraat heeft! La Voiture Noire werd ook dit jaar in Genève gelanceerd en is geïnspireerd door de Bugatti Type 57 SC Atlantic van de zoon van Ettore Bugatti, Jean Bugatti. Prijskaartje? Zowat 16 miljoen euro!

Zoals we al zeiden, is La Voiture Noire een exclusieve one-off. Er rolde dus slechts één model de fabriek van Bugatti uit.

Centodieci

Speciale editie Bugatti Chiron Centodieci

De laatste in het rijtje speciale edities van de Bugatti Chiron is natuurlijk de Centodieci die we vorige week voorstelden. Een eerbetoon aan de EB110 uit de jaren ’90 met een fiks prijskaartje. 8 miljoen vragen de Fransen maar liefst voor deze speciale editie!

De wagen werd vorige week voorgesteld in Monterey en Bugatti zal er 10 exemplaren van in elkaar schroeven.