Stroomstoot voor Tesla-superchargers

Volgende week zal de V2 Superchargerinfrastructuur-upgrade beschikbaar worden gemaakt in Europa. Dat zorgt ervoor dat het piekvermogen van 120 kW naar 150 kW gaat.

Bij Tesla maken ze zich sterk dat die upgrade voor een verbetering van de laadtijden van zo goed als alle wagens zal zorgen. De meeste Tesla-eigenaren zullen een algehele verbetering van de laadefficiëntie en pieklaadsnelheden zien, hoewel niet iedereen onmiddellijk een vermogen van 150 kW bereikt. Alle nieuwe Model S/X en Model 3 Long Range/Performance zijn geschikt voor 150 kW.

Het is wel niet zo dat die wagens sowieso altijd aan 150 kW zullen herladen. Of het piekvermogen bereikt kan worden, hangt immers af van de grootte en leeftijd van de batterij, de laadstatus en de omgevingstemperatuur. Houd er ook rekening mee dat eigenaren firmware 2019.16.4 (of hoger) nodig hebben voor het verhoogde Superchargingvermogen.

Daarenboven is er een klein aantal Europese Superchargerstations dat niet onmiddellijk in staat zijn om het volledige piekvermogen van 150 kW te ondersteunen. Deze sites zullen incrementele verbeteringen zien (tot 138 kW). Raadpleeg de Superchargerpin op het touchscreen van de auto om het maximale actuele vermogen van verschillende Superchargerlocaties te zien.

Leave a Comment