Team Boonen maakt indruk tijdens 25 hours VW Fun Cup

Clubsport-Racing, het raceteam waarin Tom Boonen tegenwoordig zijn rijkunstjes vertoont, heeft zich op nauwelijks anderhalf jaar tijd op de Belgische autosportkaart weten te zetten. Afgelopen weekend reed de seizoensrevelatie in de VW Fun Cup op Spa-Francorchamps opnieuw naar een overwinning in de Biplace-klasse, de algemene eindzege ging voor de vijfde keer in zes jaar naar het Allure Team van Cédric Bollen.

Afgelopen weekend stond op het circuit van Spa-Francorchamps de inmiddels 22e editie van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup op het programma. De populaire (want relatief toegankelijke) Belgische etmaalrace mocht voor de gelegenheid maar liefst 555 piloten uit 24 verschillende landen verwelkomen, goed voor een ongezien startveld van 126 wagens.

Na een fysieke en mechanische uitputtingsslag, waarbij ook de tactiek allerminst uit het oog verloren mag worden, reed de #277 Allure Team van Cédric Bollen, die Sam Dejonghe, Gilles Debrus, Sébastien Kluyskens en Frédéric Bouvy als teamgenoten had, naar een vijfde eindzege op zes deelnames. Bollen: “Van de vijf overwinningen was dit waarschijnlijk de lastigste, aangezien we er eigenlijk niet meer in geloofden na de pech in de aanvangsfase van de wedstrijd. Dit was de laatste keer dat de #277 zal hebben deelgenomen aan de 25 Hours. Mijn vader heeft besloten om hem niet langer klaar te stomen en, ook al zullen we op de een of andere manier nog wel aanwezig zijn, toch zal onze trouwe VW Fun Cup voortaan in de garage blijven.”

Biplace: de eerste voor Tom Boonen en Clubsport by Allure

In de Fun-categorie liet het Clubsport-Racing team van Philippe Vandewalle opnieuw van zich spreken. Vandewalle: “Met onze #415 (bestuurd door Tom Boonen, Johan Huygens, Marnik Battryn en Matts Breckpot, nvdr) eindigden we algemeen op een 21ste plaats op 127 deelnemers, met onze gentlemen drivers op #114 (met naast Vandewalle ook Bram Vanhengel, Olivier Aerts, Charly Demunter en Benoit Cornette achter het stuur) de 24ste. Maar die 2de plaats in Pure en vooral de 1ste plaats tussen de ervaren bi-place teams is een uitzonderlijk sterke teamprestatie! Voor een team dat amper twee seizoenen oud is, is dat geweldig en bovendien doen we het onder vrienden, de sfeer is fantastisch en elk raceweekend gewoon echt fun. Ik ben bijzonder trots op ons team, de samenwerking met Allure Team die het technische aspect voor hun rekening neemt en iedereen die bij dit team is betrokken.”

De top 10:

1. #277 Allure Team (Cédric Bollen-Sam Dejonghe-Gilles Debrus-Sébastien Kluyskens-Frédéric Bouvy)

2. #424 Groupe Lemoine by M3M (Pierre Lalmand-Timo Van Impe-Michaël Leenders-Grégory Guilvert)

3. #149 Socardenne by Milo (Kevin Balthazar-Martin Leburton-Benjamin Kaivers-Alexandre Renneteau-Romain Degeer)

4. #2 DRM Autographe (Stéphane Lémeret-Amaury Richard-Gilles Smits-Edouard Mondron)

5. #24 Petrolheads (Jean Glorieux-Stéphan Talpe-Pol Van Pollaert-Guillaume Dumarey)

6. #44 Jac Motors (Laurent Jaspers-Hubert Bauthier-Pieter Verlinde-Rober Romviel)

7. #280 Socardenne by Milo (Kevin Caprasse-Lorenzo Donniacuo-Christophe Nivarlet-Matteo Raspatelli-Ludovic Bellinato)

8. #291 Comtoyou Racing (Dominique Bustin-David Dermont-Gilles Verleyen-Maxime Lieutenant-Koen De Wit)

9. #269 Jac Motors (Mathieu Detry-Stéphane Perrin-Sébastien Incardona-Simon Mirguet)

10. #421 DDK Mega Fun Team (Pierre-Yves Corthals-Claude Pirson-Stéphane Boulanger-Yann Ehrlacher-Jeffrey Van Hooydonk)

De top 3 in Biplace:

1. #354 Clubsport by Allure (Tom Boonen-Philip Vandewalle-Charly De Munter-Olivier Aerts-Bram Vanhengel-Johan Huygens-Marnik Battryn-Raf Van Belle-Sam Dejonghe)

2. #365 Carpass LRE by DRM (Stéphane Lémeret-Miguel Coppieters-Edouard de Braekeleer-Philippe Reynens-Gautier Engisch-Jean-Luc Heymans-Alexis van de Poele)

3. #323 TML-Cap 48 (Baudouin de Liedekerke-Xavier de Liedekerke-Charles-Bernard Héger-Sylvain de Liedekerke-Alain Jadot)