Tesla voedt geruchten over mogelijke ‘Model 2’

Tesla is in China, niet toevallig de grootste EV-markt ter wereld, aan een groot charmeoffensief begonnen. Naast de opening van de Gigafactory 3 in Shanghai heeft de Amerikaanse autobouwer ook plannen om een lokaal R&D-centrum te openen, met de ontwikkeling van een klein instapmodel als één van de voornaamste prioriteiten.

De Cybertruck-tsunami is nog maar net gaan liggen, en daar tovert Elon Musk alweer een nieuw konijn uit zijn hoge hoed. Een mysterieuze concept car dit keer, van wat volgens ingewijden wel eens de voorbode van een Model 2 gedoopte stadswagen zou kunnen worden. De foto werd zopas door Tesla zelf verspreid op Weibo (het Chinese equivalent van Facebook, nvdr), en moet jonge designers warm maken om een Chinese Tesla met wereldwijde ambities te ontwikkelen.

Hoewel de designschets veel weg lijkt te hebben van de toekomstige Model Y – een SUV op basis van de Model 3 – zou het wel degelijk om een gloednieuw (instap-)model gaan, insiders tippen alvast op een elektrische stadsauto met een Model 2-naamplaatje. Of de wagen er komt, en of hij ook naar Europa komt, zal de toekomst moeten uitwijzen…

Leave a Comment