Vanaf morgen te zien in Autoworld: 100 Years Zagato

Het is dit jaar exact een eeuw geleden dat Ugo Zagato in Milaan zijn eigen carrosseriebedrijf oprichtte. Vanaf dit weekend brengt het Brusselse Autoworld-museum hulde aan de legendarische ‘Carrozzeria Zagato’ met een vijftiental absolute pronkstukken.

Alle redenen zijn natuurlijk goed om nog eens een bezoekje te brengen aan het fantastische automuseum in het Jubelpark, maar met de komst van enkele fabelachtige Zagato’s mag de organisatie zich wellicht opmaken voor een extra drukke herfstperiode. Tot en met 1 december kan je in Autoworld onder meer een door Zagato getekende Alfa Romeo 1750 (1932), een Lancia Appia, Flaminia en een Fulvia Zagato, een Alfa Romeo Junior Z en een TZ, een Aston Martin DB4 en een Nissan Stelvio gaan bezichtigen. Typische kenmerken van Zagato zijn de langgerekte en aerodynamische lijnen en natuurlijk de iconische ‘doppia bolla’, die we tot op vandaag onder meer terugvinden op de Vanquish Zagato Speedster en Shooting Brake.

Aston Martin DB4 Zagato

Voor meer informatie en e-tickets (11 euro i.p.v. 12 euro aan de kassa) kan je terecht op de officiële Autoworld-website.

Foto: RM Sotheby’s