Volkswagen Golf nu ook als gebruiksvriendelijke Variant

Ook de achtste generatie van de Volkswagen Golf heeft zich in zijn gebruiksvriendelijkste jasje gehesen. De nieuwe Golf Variant werd langer en flexibeler dan ooit.

Maar liefst 35 centimeter is de Variant langer dan de gewone Golf die nu al in de showroom staat. Bovendien groeide de de wielbasis met 6,6 centimeter. Het resultaat is meer ruimte binnenin, vooral voor de benen van de achterste passagiers, en in de koffer. En dat die koffer immens is, bewijst volgend cijfer: met de zetels naar beneden biedt de Volkswagen Golf Variant 1.642 liter stouwruimte, wat meer is dan een Volvo V60 of een BMW 3 Reeks Touring.

Verder werd de Variant visueel bijgewerkt om te lijken op zijn hatchbackbroertje. Enkel het dak krijgt (onder meer via de achterste ramen) ietwat een coupéstijl om ‘m extra dynamisch te doen lijken.

De Volkswagen Golf Variant verschijnt tegen het einde van het jaar in de showrooms en zal aangedreven worden door dezelfde (vaak mild hybride) motoren die we kennen uit de Golf Hatchback.