Volvo XC40 plug-in krijgt nieuwe instapper (+prijzen)

Na de T5 krijgt de Volvo XC40 nog een plug-in hybride in zijn aanbod. Die wordt T4 gedoopt en zal iets goedkoper zijn dan zijn krachtigere broertje.

Kraai echter nog niet te vroeg victorie. Met een vanafprijs van 46.780 euro is de Volvo XC40 T4 Recharge zal deze plug-in hybride Volvo 1.100 euro goedkoper zijn dan de T5. Dat kun je nog altijd niet bepaald goedkoop noemen.

Al krijg je best wel wat voor je centen. Zo zitten standaard heel wat veiligheidssnufjes, een verwarming op afstandsbediening via de app als de auto in het stopcontact zit, een automaat en 18-duims velgen op de auto. EN om elektrisch rijden te stimuleren doet de Belgische invoerder daar een mooie geste bovenop: wie voor 30 september een nieuwe Volvo plug-in hybride koopt, kan gratis opladen tot 30 mei 2021.

Fiscaal voordelig

Rest ons nog enkel even naar de cijfertjes te kijken. De T4 krijgt dezelfde 1,5 liter-driecilinder met turbo als de T5, maar het blok levert in dit geval 129 pk. Gecombineerd met de elektromotor van 82 pk kom je dan op een systeemvermogen van 211 pk. De 45 km die je volledig elektrisch kan rijden, zorgen er bovendien voor dat deze plug-in hybride zijn CO2-uitstoot onder de fiscaal belangrijker drempel van 50 g/km houdt (45 g/km in WLTP gemeten).