Waarom Schumi-fans al weken uitkijken naar 7 februari

De huidige gezondheidstoestand van zevenvoudig wereldkampioen F1 Michael Schumacher (51) blijft voor de buitenwereld een goed bewaard geheim, toch zijn de talloze Ferrari-fans de Regenmeister nog lang niet vergeten. De kans dat deze Ferrari ‘ex-Schumacher’ 599 GTB Fiorano aanstaande vrijdag voor de vooropgestelde soldenprijs van eigenaar verandert, lijkt dan ook bijzonder klein…

Morgen opent de befaamde Parijse oldtimerbeurs Salon Rétromobile, één van de bekendste ter wereld, de deuren. Eén van de jaarlijkse hoogtepunten zijn de oldtimerveilingen van vermaarde huizen als Bonhams, RM Sotheby’s of Artcurial, die traditioneel een aantal hoogst uitzonderlijke auto’s te koop aanbieden.

Op de Artcurial-veiling van vrijdag 7 februari is het – naast een Mercedes 710 SS uit 1929 waarvan de waarde geschat wordt op zo’n 8 miljoen euro – voor de (iets minder gefortuneerde) verzamelaars en Schumacher-fans vooral uitkijken naar deze Ferrari 599 GTB Fiorano uit 2006, die nog heeft toebehoord aan de Duitse F1-legende. Ondanks zijn voorgeschiedenis en zijn lage kilometerstand (22.000 km) zou de wagen volgens veilinghuis Artcurial tussen 140.000 en 180.000 euro moeten opleveren, zo’n 100.000 euro minder dan de oorspronkelijke nieuwprijs.

Wie aanstaande vrijdag vanuit zijn luie zetel wil meebieden op Schumi’s voormalige dienstwagen (of één van de 166 andere loten die in Parijs onder de hamer gaan), kan zich vooraf registreren via de officiële website van veilinghuis Artcurial. Heb je helemaal geen spaarvarken te slachten of ben je gewoon benieuwd hoe zo’n oldtimerveiling eraan toe gaat, dan kan je het spektakel ook bijwonen via de livestream.

Foto’s: Artcurial