Zoveel kost de elektrische Volvo XC40 P8 Recharge

Met de XC40 P8 Recharge stapt ook Volvo in de 100% elektrische mobiliteit. De Zweedse crossover die in Gent van de band zal rollen, werd vorige maand voorgesteld, al ontbrak er nog belangrijke info, namelijk … de prijs.

De 100% elektrische SUV zal meer bepaald op de markt gebracht worden voor de prijs van € 62.900 inclusief btw. Dat is zowat het dubbele van de goedkoopste versie van de crossover (de 120 pk sterke benzine T3 met manuele versnellingsbak).

Onder de vertrouwde koets van de XC40 liggen twee elektromotoren en een 78 kWh sterke accu aan, goed voor een gecombineerd vermogen van 408 pk, een beloofd WLTP-rijbereik van zo’n 400 kilometer en een sprint van 0 tot 100 km/u in 4,9 seconden. Nog volgens Volvo recupereert de batterij in 40 minuten tot 80 procent van haar vermogen via een snellaadsysteem.

“Recharge”

De Volvo XC40 Recharge wordt trouwens geen alleenstaand geval, de komende vijf jaar zal Volvo elk jaar een volledig elektrische auto lanceren. Bedoeling is om tegen 2025 de helft van zijn globale verkoop te verwezenlijken met volledig elektrische auto’s en de rest met hybride wagens. Recharge wordt daarbij de overkoepelende naam die aan elke oplaadbare Volvo met een volledig elektrische of plug-inhybride aandrijving zal worden gegeven.

Om twijfelende consumenten over de streep te trekken, voorzien de Zweden nog een extra duwtje in de rug in de vorm van gratis elektriciteit, die gedurende een jaar volledig terugbetaald wordt.

Leave a Comment