Zoveel kost de nieuwe Ferrari Roma

De Ferrari Roma, zonder meer één van de meest verfrissende en vernieuwende modellen die Maranello de voorbije jaren op de tekentafel heeft getoverd, staat ondanks alle coronaperikelen aan de vooravond van zijn Belgische marktintroductie. Wat betekent… dat we ook een officiële prijs te pakken hebben.

De start van de lente vormt, wanneer het rijkeluisleven zijn gewone gangetje gaat, een uitgelezen moment om dit soort exoten in de markt te zetten. Helaas voor Ferrari – en zowat alle autofabrikanten die inmiddels hun fabrieken noodgedwongen hebben stilgelegd – zal dat ‘normale’ leven nog even moeten wijken voor de grillen van het alomtegenwoordige coronavirus. De economische omstandigheden zijn met andere woorden verre van ideaal, deze Roma kan dus maar beter met overtuigende argumenten komen om de potentiële klandizie over de streep te trekken.

Aan de looks van de gloednieuwe GT zal het alleszins niet gelegen hebben. De Roma is een behoorlijk atypische Ferrari, met bolle lijnen en wulpse rondingen die ons spontaan aan… een Aston Martin Vantage doen denken. Met een 620 pk sterke 3,9 liter-V8 in het vooronder kan de Ferrari wel betere cijfers voorleggen dan de 4 liter-V8 – ‘slechts’ 510 pk sterk – die de Britten bij AMG zijn gaan lenen. We hadden eerlijk gezegd wel op een iets milder prijskaartje gehoopt, want met een vanafprijs van 197.700 euro komt de Italiaan eerder in het vaarwater van een DB11 (vanaf 190.855 euro) dan van de ruim 40.000 euro goedkopere Vantage…

Leave a Comment