Zoveel kost de Opel Corsa-e

Opel heeft zopas een prijskaartje gehangen aan de langverwachte Corsa-e. Ligt de tijd waarin elektrisch rijden alleen voor de happy few weggelegd was, dan toch stilaan achter ons?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: 30.495 euro, dat is de minimumprijs die Opel je afhandig maakt om vanaf volgende lente een elektrische Corsa-e op je oprit te parkeren. Daarmee nestelt de Opel zich nét boven stalgenoot Peugeot e-208, die de volle 9 euro onder de psychologische grens van 30.000 euro weet te blijven.

Heb je nog iets meer duiten te spenderen (zonder meteen 80.000 euro te willen dokken voor een Audi e-tron of Jaguar I-Pace), dan serveert Opel ook een volledig aangeklede ‘Edition’-lanceringseditie, waarmee je voor 32.995 euro een volledig aangeklede Corsa-e met digitale cockpit, Multimedia Navi-infotainmentsysteem, tweekleurige lak en de volledige winkel aan veiligheidssystemen meekrijgt. Onderhuids blijft de First Edition echter teren op de enige beschikbare aandrijflijn, met een 50 kWh sterke batterij en een 136 pk sterke elektromotor die de Corsa-e zo’n 330 kilometer zou moeten brengen op één enkele batterijlading.

Leave a Comment